Verzenden & retourneren

VERZENDEN

Wat zijn de verzendkosten?

Dit verschilt heel erg. Het ligt er namelijk aan wat je besteld, hoeveel en welke verzendmethode je kiest. Met tracking of zonder, verzekerd of onverzekerd... Om de verzendkosten voor jou bestelling te weten kan je het beste alles wat je graag zou willen bestellen in je winkelwagen toevoegen en dan de stappen volgen. Bij de stap verzending kan je alle verschillende opties zien.

Hoe lang duurt het voordat ik mijn bestelling binnen krijg?

Alle bestellingen van België worden binnen 1-2 werkdagen verzonden. Meestal heb je het binnen de 2-4 werkdagen in huis. Als je in Nederland woont is dit anders. Alle bestellingen van Nederland gaan vrijdag op de post. Meestal heb je deze de volgende werkdag al in huis. Vanaf het moment dat ik het pakketje verzend, ben ik niet aansprakelijk voor vertraging bij de post en/of wanneer ze het leveren. Soms kan het dat de verzenddag toch iets ander is en iets langer duurt, of soms minder lang maar dan probeer ik dit op mijn socials te delen zodat jullie hiervan op de hoogte zijn! 

RETOURNEREN
Elke bestelling die wordt geplaatst, wordt met veel liefde gemaakt, ingepakt en verzonden. Moest je toch niet tevreden zijn, is dat heel jammer, maar het is zeker geen probleem om je producten te retourneren.

Je hebt het recht om jouw bestelling tot 14 dagen na ontvangst retour te sturen.
Dat kun je doen door binnen 14 dagen na ontvangst van je bestelling contact op te nemen met mij. Hierna heb je 14 dagen de tijd om het product te retourneren.

Het product moet ongebruikt en onbeschadigd in de originele verpakking retour gestuurd worden.

! Oorbellen en haaraccessoires kan je NIET retourneren. Dit omwille van hygiëne. Gepersonaliseerde producten kunnen ook niet geretourneerd worden ivm dat dit op wens en maat voor de klant word gemaakt.
Als je een (deel van je) bestelling wil retourneren, stuur je mij een berichtje op Instagram/facebook/WhatsApp of een email naar Info@uniquecraftsandmore.com 
Zodra ik u retour heb ontvangen, en de voorwaarden overeenkomen krijgt u een waardebon waarmee u iets nieuws op de website kan uitzoeken!
    
Let op! Retourneren is op eigenkosten!
       
Voorwaarden:
Het product moet in dezelfde staat zijn zoals je het hebt ontvangen. Het mag dus geen beschadegingen hebben, vlekken, parfumgeuren...
Is dit niet het geval? Dan kan ik je jammer genoeg geen waardebon geven.
      
VUL HET FORMULIER DAT JE ONTVANGT VOLLEDIG IN EN VOEG HET RETOURFORMULIER TOE AAN JE PAKKET.